Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Συνελήφθη ο πατέρας που θα πουλούσε τη μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας «Slumdog Μillionaire»


Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΒΟΜΒΑΗ Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της απόπειρας πώλησης της εννιάχρονης πρωταγωνίστριας της ταινίας «Slumdog Μillionaire» από τον πατέρα της αντί 300.000 δολαρίων. Η ινδική αστυνομία διέταξε έρευνες, η μητέρα και η μητριά της μικρής Ρουμπίνα Αλι έστησαν καβγά μπροστά στις κάμερες και ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη.

«Φιλάργυρη σκύλα, δώσε πίσω την κόρη μου!» φώναζε η πραγματική μητέρα της μικρής στη σύζυγο του πατέρα της Ραφίκ Κουρέσι, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να κάνει μια συμφωνία παράνομης υιοθεσίας από την οποία θα λάμβανε 300.000 δολάρια. Ο ίδιος το αρνείται και λέει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Η Ρουμπίνα έπαιξε το ρόλο της μικρής Λετίκα στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Slumdog Μillionaire», που απέφερε κέρδη εκατομμυρίων στους παραγωγούς.

Η βρετανική εφημερίδα «Νews of the World» που δημοσίευσε πρώτη το θέμα αποκάλυψε ότι ο πατέρας και ο θείος της Ρουμπίνα χρησιμοποίησαν τη διασημότητα της μικρής για να ανεβάσουν την τιμή.

«Το παιδί είναι ξεχωριστό τώρα. Δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Είναι ένα παιδί των Οσκαρ» φέρεται ότι είπε ο θείος της Ρουμπίνα στον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ρεπόρτερ της εφημερίδας.

Δύο δημοσιογράφοι επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με την οικογένεια. Προφασίστηκαν ότι εκπροσωπούν έναν σεΐχη από το Ντουμπάι ο οποίος ήθελε να υιοθετήσει το κοριτσάκι και έκλεισαν ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Βομβάης για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

«Πρέπει να σκεφτώ τι είναι καλύτερο για εμένα, για την οικογένειά μου και για το μέλλον της Ρουμπίνα. Δεν βγάλαμε τίποτα από την ταινία» φέρεται να είπε ο θείος της μικρής Ρατζάν Μορ, ο οποίος παρίστατο στις διαπραγματεύσεις, για να δικαιολογήσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Ο πατέρας της Ρουμπίνα κλήθηκε σε ανάκριση όπου αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι πήγε στο ξενοδοχείο γιατί του είχαν πει ότι θα του προσέφεραν δουλειά.

Παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με την αστυνομία, η φυσική μητέρα της Ρουμπίνα είχε καταγγείλει ότι ο πρώην άνδρας της σκόπευε να πουλήσει την κόρη τους δύο εβδομάδες προτού εμφανιστούν οι ρεπόρτερ της «Νews of the World».

Λόγω των άθλιων συνθηκών ζωής που επικρατούν στην παραγκούπολη Γκαρίμπ Ναγκάρ στα προάστια της Βομβάης όπου ζει η οικογένεια η μικρούλα έχει γίνει μήλον της Εριδος μεταξύ της βιολογικής της μητέρας που την είχε εγκαταλείψει όταν ήταν δύο ετών και του πατέρα της. Ολοι προσπαθούν να εξαργυρώσουν τη φήμη της για να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Τα 2.500 ευρώ που πήρε η Ρουμπίνα ως αμοιβή για τη συμμετοχή της στην ταινία φαίνεται ότι ήταν πολύ λίγα.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Χιλιάδες παιδιά πωλούνται καθημερινά σε παράνομες "υιοθεσίες" σε τέτοιες χώρες. Χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί-"σταρ" για να θορυβηθεί η παγκόσμια κοινότητα και να κάνουν κάτι οι τοπικές αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @nahna
    θα γίνει όμως κάτι;
    Ή μήπως μετά το θόρυβο όλα θα ξεχαστούν και θα συνεχίσει η ίδια κατάσταση;
    Δύσκολο ν αλλάξουν τα πράγματα νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ρουμπίνα είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που γίνονται καθημερινά αντικείμενο εκμετάλλευσης από την "πολιτισμένη" ανθρωπότητα.Η φτώχεια, η άγνοια, η εξαθλίωση είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που οδηγούν "γονείς" σε τέτοιες πράξεις ευτελισμού της ανθρώπινης οντότητας.Ποιοι όμως ευθύνονται πραγματικά γι΄αυτές;Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή