Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Πανελλήνιος διαγωνισμός Ποίησης (λήξη συμμετοχών 30/6/2009)


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης - Ένας ποιητής γεννιέται στα Καλάβρυτα - Άθλον Ποιήσεως ''Γιάννης & Λένα Στρέφη - Κουτσοχέρα''



Ο
Δήμος Καλαβρύτων προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα», εμπνευσμένο από την Ιστορική και Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και την Ολυμπιακή Ιδέα, με στόχο τη δημιουργία ενός πνευματικού βιοτόπου, όπου θα ανιχνεύεται η ποιητική έφεση των νέων, θα καλλιεργείται η ευαισθησία τους και θα διαπλάθεται ο πνευματικός άνθρωπος, αξίες που οραματίστηκε ο ποιητής Γιάννης Κουτσοχέρας.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Δημόσιας και Ιδιωτικής, καθώς και σε φοιτητές ΤΕΕ, ΤΕΙ και ΑΕΙ, της χώρας και της Κύπρου. Το θέμα του διαγωνισμού αφορά στη συγγραφή του καλύτερου λυρικού ποιήματος εμπνευσμένο από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Τα ποιήματα θα αποστέλλονται σε 5 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα θα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος καθώς και η διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα. Οι συμμετοχές πρέπει να αποστέλλονται, το αργότερο, έως τις 30 Ιουνίου 2009. Αρμόδια επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα σε επίσημη τελετή που θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, στη διάρκεια εκδηλώσεων αφιερωμένων στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Θα απονεμηθούν 4 βραβεία, από 500€ για τον νικητή μαθητή Δημοτικού, Γυμνασίου Λυκείου καθώς και για το φοιτητή ΑΕΙ, που θα διακριθεί. Επίσης, θα δοθούν 8 έπαινοι, από 300€ σε δύο νικητές μαθητές του Δημοτικού, δύο του Γυμνασίου, δύο του Λυκείου και δυο φοιτητές των ΑΕΙ. Τέλος, θα δοθεί εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού κ. Χ. Φωτεινόπουλο, στο τηλέφωνο 26920-24710 ή να αποστέλλουν e-mail στο

library@lvk-kalavr.ach.sch.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


. Ακόμη, μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα
www.kalavrita.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου